Shows

Barbet bij 'Hond van het jaar show 2013'

Shows

Een show is een schoonheidswedstrijd voor honden. De keurmeester bepaalt wie de mooiste hond is in de ring. Hij, of zij, vergelijkt de honden met de rasstandaard van elk soort. Om dit goed te doen gaan de honden een stukje draven en in ‘stand’ staan. De keurmeester kijkt onder andere naar de bouw van de hond, het exterieur en het gangwerk. De optelling van deze onderdelen geeft de uitslag.

Een belangrijke show is de Barbet Clubmatch die jaarlijks georganiseerd wordt. Hier komen veel Barbetten naar toe. Fokkers kunnen op deze manier zien welke ontwikkelingen er in het ras zijn.

Onze eerste Clubmatch was in oktober 2013, Distel was bijna 1 jaar. Van te voren hadden we geoefend met de ringtraining, maar desondanks was alles nieuw. Gelukkig vertelde de ringmeester precies wat, waar en wanneer we iets moesten doen. Dat ging allemaal prima en tot onze grote verrassing wees keurmeester Rutten, Distel uiteindelijk aan als beste hond van de show. (BOB). Hiermee verdiende ze de titel Clubwinner2013 (CW13) en Jeugdclubwinner (JCW13) want ze was pas 11 maanden oud .

Na dit succes hebben we nog diverse andere shows bezocht, waar ze telkens beoordeeld werd met een Uitmuntend. Haar goede hoekingen, mooie vacht en prima gangwerk worden keer op keer genoemd. Lees hier alles over haar beoordelingen.