Onze dames

Distel

De stammoeder van Aquatilia is Distel (bruin), geboren in november 2012. Ze is een mooie vertegenwoordigster van het ras, zowel wat uiterlijk, als wat karakter betreft. In tegenstelling tot wat haar naam Distel doet vermoeden, is ze zachtaardig en heel tolerant. Van pup af aan heb ik met Distel jachttraining gevolgd bij de KNJV, ze heeft een C-diploma behaald. Ook is ze geslaagd voor GG-A en GG-B.
Op de Clubmatch in 2013 werd ze gekozen tot beste Barbet. Ze verdiende hiermee twee titels ‘Clubkampioen 2013’ en ‘Jeugd Clubkampioen 2013’ omdat ze pas 11 maanden was. In 2015 behaalde ze haar Nederlands Kampioenschap-titel. Na twee nesten, Avé en Escrime, is Distel met “pensioen” gegaan. De volgende pups zullen van haar dochter Moira komen.

Moira

De officiële naam van Moira luidt  ‘Aquatilia Avé Innocent Islay’ , geboren in  februari 2015 als eerstgeborene pup van Distel. Moira is een aanhankelijke, energieke en vrolijke hond. Ze is sensitief en ligt altijd in de buurt van me terwijl ze ondertussen de boel in de gaten houdt. Ze is een grote krachtige dame, verzot op fietsen, maar nog meer op knuffelen. Met haar heb ik  jachttraining en speuren gedaan. Het eerste was weinig succesvol, het speuren lag haar beter.  Ze heeft meer temperament dan haar moeder en ze laat zich het kaas niet van haar brood eten. Diverse shows hebben we bezocht en telkens een Uitmuntend  gehaald. In 2018 heeft Moira samen met Ollie sr. 8 pups gekregen, het Intermezzo nest. In november 2020 wordt haar tweede nest verwacht met Patou.

Meer verhalen en foto’s van onze Barbetten staan op Insta en  Facebook.