Onze dames

Distel

De stammoeder van Aquatilia is Distel (bruin), geboren in november 2012. Ze is een mooie vertegenwoordigster van het ras, zowel wat uiterlijk, als wat karakter betreft. In tegenstelling tot wat haar naam Distel doet vermoeden, is ze zachtaardig en heel tolerant. Van pup af aan heb ik met Distel jachttraining gevolgd bij de KNJV, ze heeft een C-diploma behaald. Ook is ze geslaagd voor GG-A en GG-B.
Op de Clubmatch in 2013 werd ze gekozen tot beste Barbet. Ze verdiende hiermee twee titels ‘Clubkampioen 2013’ en ‘Jeugd Clubkampioen 2013’ omdat ze pas 11 maanden was. In 2015 behaalde ze haar Nederlands Kampioenschap-titel. Distel heeft twee nestjes gehad; Avé (2015) en Escrime (2016).

Moira

De officiële naam van Moira luidt  ‘Aquatilia Avé Innocent Islay’ , geboren in  februari 2015 als eerstgeborene pup van Distel. Moira is een aanhankelijke, energieke en vrolijke hond. Ze is sensitief en ligt altijd in de buurt van me terwijl ze ondertussen de boel in de gaten houdt. Ze is een grote krachtige dame, verzot op fietsen, maar nog meer op knuffelen. Met haar heb ik  jachttraining en speuren gedaan. Het eerste was weinig succesvol, het speuren lag haar beter.  Ze heeft meer temperament dan haar moeder en ze laat zich het kaas niet van haar brood eten. Diverse shows hebben we bezocht en telkens een Uitmuntend  gehaald. In 2018 heeft Moira het Intermezzo nest gekregen en in 2020 het Kappa nest.

[row

Aquatilia Kappa Penelopé (Mokka) is een mooi gebouwd teefje met een ongelooflijke hoeveelheid vrolijkheid. Ze is geboren op 4 november 2020. Ze heeft veel inzet en werklust. Als ze oud genoeg is en haar gezondheidstesten in orde zijn, zal zij in de toekomst een nestje krijgen.

Aquatilia Kappa Metis  (Mare) is niet alleen in kleur maar ook in karakter anders dan haar zus Mokka. Ze is rustiger en ingetogener. Vol aandacht en heeft een wat serieuzere inslag. Haar vacht is losser van structuur. Als haar beoordelingen en gezondheidstesten in orde zijn zal zij in de toekomst een nestje krijgen.


Aquatilia Intermezzo Hera (Pilar), zou zomaar eens wat genen van een geitje kunnen hebben. Ze vindt het heerlijk om te springen, liefst met vier poten tegelijk. Ze is een heel grappig klein teefje, met een open en makkelijk karakter. Pilar gaat als ze groot is misschien helpen op school. Als haar kwalificaties goed zijn zal ze in de toekomst een keer een nestje krijgen.

Meer verhalen en foto’s van onze Barbets staan op Insta en  Facebook.