Onze dames

Distel

De stammoeder van Aquatilia is Distel (bruin), geboren op 30 november 2012. Ze is een mooie vertegenwoordigster van het ras, zowel wat uiterlijk, als wat karakter betreft. Haar heupen zijn beoordeeld met  HD-A. Uit de oogtest (ECVO 2014+2016) kwam dat ze PRA en Cataract vrij is en milde Distichiasis heeft. Ze heeft een DNA profiel bij MydogDNA. In tegenstelling tot wat haar naam Distel doet vermoeden, is ze zachtaardig en heel tolerant. Ze is 56 cm hoog en heeft een bruine krullende vacht. Haar moeder is Laulava Toutes t’Adorent en komt uit Finland. Haar vader is Novaforesta Eton* en woont in Engeland.  Hier is haar stamboom te vinden.Franse Waterhond of French Waterdog.

Van pup af aan heb ik met Distel jachttraining gevolgd bij de KNJV, ze heeft een C-diploma behaald. Ook is ze geslaagd voor de GG-A en GG-B.
In 2015 werd ze Nederlands Kampioen en op de clubmatch in 2013 werd ze gekozen tot beste Barbet. Ze verdiende hiermee twee titels ‘Clubkampioen 2013’ en ‘Jeugd Clubkampioen 2013’ omdat ze pas 11 maanden was. In 2015 behaalde ze haar Nederlands Kampioenschap-titel. Op de pagina Shows leest u meer over haar beoordelingen. Barbet

Na twee nesten met 13 nakomelingen is Distel met “pensioen” gegaan. De volgende pups zullen van haar dochter Moira komen.

Moira

De officiële naam van Moira luidt  ‘Aquatilia Avé Innocent Islay’ en ze is op 15 februari 2015 geboren. Moira kwam als eerstgeborene pup van Distel en Novaforesta Duplo* ter wereld. Uit onderzoek is gebleken dat ze uitstekende heupen heeft (A) , en goede ogen met een enkele distichiasis haar. (ECVO 2020/2018/ ECVO 2017). Ze is genetisch vrij van prcd-PRA.
Moira heeft ook een DNA profiel bij MydogDNA.

Moira is een aanhankelijke, energieke en vrolijke hond. Ze is sensitief en ligt altijd in de buurt van me terwijl ze ondertussen de boel in de gaten houdt. Ze is een grote krachtige dame, verzot op fietsen, maar nog meer op knuffelen. Met haar heb ik  jachttraining en speuren gedaan. Het eerste was weinig succesvol, het speuren lag haar beter.  Ze heeft meer temperament dan haar moeder en ze laat zich het kaas niet van haar brood eten. Diverse shows hebben we bezocht en telkens een Uitmuntend  gehaald.   Op deze pagina leest u meer over haar beoordelingen op tentoonstellingen.
In 2018 heeft Moira samen met Ollie sr. 8 pups gekregen, het Intermezzo nest.

*  Novaforesta Duplo en Eton zijn beiden gefokt door Wendy Preston, maar zijn geen directe familie van elkaar. Ze hebben verschillende bloedlijnen.

Meer verhalen en foto’s van onze Barbetten staan op Insta en  Facebook.