Even voorstellen

_145

Mijn naam is Karen Kaptein en ik ben eigenaar van Barbet kennel Aquatilia. Al mijn hele leven ben ik dol op honden, vooral de jachthonden spreken mij aan, vanwege het vriendelijke karakter, gecombineerd met intelligentie. In 2011 raakte ik voor het eerst bekend met de Barbet en eind 2012 werd onze pup, Distel, geboren bij kennel Barbedoux.

We hebben genoten van haar puppy-tijd en op jonge leeftijd ben ik begonnen met jachttrainingen, waarvoor ze geknipt is. Al snel ontstond het verlangen om met haar te gaan fokken en een kennel te starten. Om mijn kennis te vergroten heb ik de Kynologische opleidingen 1 en 2 gevolgd bij de ‘Raad van Beheer’.  En met de vervolgcursus ‘Exterieur en Beweging’ heb ik nog meer inzicht gekregen in de bouw en beweging van honden. Daarnaast bezoek ik geregeld congressen die wat dieper ingaan op de achtergrond van gezond fokken.

Al met al veel voorbereidingen en in februari 2015 was het zover; Het eerste Avé nest werd geboren met zeven gezonde zwarte Barbetjes. Ik heb genoten van de 8 drukke weken dat we de pups in huis hadden. Van hen heb ik een teefje,  Moira, gehouden.
In mei 2016 is het tweede nest geboren; Escrime, met 6  prachtige zwarte en bruine pups. Ook zij zijn – net als het Avé nest- bij hele fijne mensen terecht gekomen en het is heerlijk om via de whatsapp te horen hoe het met hen gaat.