Onze Barbetten

Distel

De officiële naam van Distel (bruin) luidt Barbedoux Braille Erudiet en ze is op 30 november 2012 geboren. Ze is een mooie vertegenwoordigster van het ras, zowel wat uiterlijk, als wat karakter betreft. Haar heupen zijn beoordeeld met  HD-A. Uit de oogtest (2014+2016) kwam dat ze PRA en Cataract vrij is en milde Distichiasis heeft. Ze heeft een DNA profiel bij MydogDNA.

In tegenstelling tot wat haar naam Distel doet vermoeden, is ze zachtaardig en aanhankelijk. Ze is 56 cm hoog en heeft een bruine krullende vacht. Haar moeder is Laulava Toutes t’Adorent en komt uit Finland. Haar vader is Novaforesta Eton* en woont in Engeland.

Van pup af aan heb ik met Distel jachttraining gevolgd bij de KNJV, ze heeft een C-diploma behaald. Ook is ze geslaagd voor de GG-A en GG-B.
In 2015 werd ze Nederlands Kampioen en op de clubmatch in 2013 werd ze gekozen tot beste Barbet. Ze verdiende hiermee twee titels ‘Clubkampioen 2013’ en ‘Jeugd Clubkampioen 2013’ omdat ze pas 11 maanden was. In 2015 behaalde ze haar Nederlands Kampioenschap-titel. Op de pagina Shows leest u meer over haar beoordelingen.

Na twee nesten met 13 nakomelingen is Distel gesteriliseerd. De volgende pups zullen van haar dochter Moira komen.

Moira

De officiële naam van Moira (zwart) luidt Aquatilia Avé Innocent Islay en ze is op 15 februari 2015 geboren. Moira kwam als eerstgeborene pup van Distel en Novaforesta Duplo* ter wereld. Uit onderzoek is gebleken dat ze uitstekende heupen heeft (A) , en haar ogen zijn vrij van Cataract en PRA.  Ze heeft aan 1 oog een enkele Distichiasis haar (zeer mild). Moira heeft ook een DNA profiel bij MydogDNA.

Moira is een aanhankelijke, energieke en vrolijke hond. Ze ligt altijd in de buurt van me, terwijl ze ondertussen de boel in de gaten houdt. Ze is een grote krachtige dame, verzot op fietsen, maar nog meer op knuffelen. Met haar heb ik  jachttraining en speuren gedaan. Het eerste was weinig succesvol, het speuren lag haar beter.  Ze heeft meer temperament dan haar moeder en ze laat zich het kaas niet van haar brood eten. Diverse shows hebben we bezocht en telkens een Uitmuntend  gehaald.   Op deze pagina leest u meer over haar beoordelingen op tentoonstellingen.

 

 

*  Novaforesta Duplo en Eton zijn beiden gefokt door Wendy Preston, maar zijn geen directe familie van elkaar. Ze hebben verschillende bloedlijnen.

Meer verhalen en foto’s van onze Barbetten staan op Facebook.