Onze Barbetten

Distel

De officiële naam van Distel (bruin) luidt Barbedoux Braille Erudiet en ze is op 30 november 2012 geboren. Ze is een mooie vertegenwoordigster van het ras, zowel wat uiterlijk, als wat karakter betreft. Haar heupen zijn beoordeeld met  HD-A. Uit de oogtest (2014+2016) kwam dat ze PRA en Cataract vrij is. Ze heeft een DNA profiel bij MydogDNA.

In tegenstelling tot wat haar naam Distel doet vermoeden, is ze zeer zachtaardig en aanhankelijk. Ze is 56 cm hoog en heeft een bruine krullende vacht. Haar moeder is Laulava Toutes t’Adorent en komt uit Finland. Haar vader is Novaforesta Eton* en woont in Engeland.

Van pup af aan heb ik met Distel jachttraining gevolgd bij de KNJV, ze heeft een C-diploma behaald. Ook is ze geslaagd voor de GG-A en GG-B.
In 2015 werd ze Nederlands Kampioen en op de clubmatch in 2013 werd ze gekozen tot beste Barbet. Ze verdiende hiermee twee titels ‘Clubkampioen 2013’ en ‘Jeugd Clubkampioen 2013’ omdat ze pas 11 maanden was. In 2015 behaalde ze haar Nederlands Kampioenschap-titel. Op de pagina Shows leest u meer over haar beoordelingen.

Moira

De officiële naam van Moira (zwart) luidt Aquatilia Avé Innocent Islay en ze is op 15 februari 2015 geboren. Moira dankt haar naam aan de samentrekking van “Mooi” en “Moor” (zwart) en kwam als eerstgeborene pup van Distel en Novaforesta Duplo* ter wereld. Uit onderzoek is gebleken dat ze zeer goede heupen heeft (A) , haar ogen zijn nog niet getest. Moira heeft ook een DNA profiel bij MydogDNA.

Moira is een heel aanhankelijk, baas gericht vrolijk hond dat altijd in de buurt van me zit. Met haar doe ik jachttraining en speuren . Ze heeft wat meer temperament dan haar moeder en laat zich de kaas niet van het brood eten . Het heeft een tijd geduurd voordat we een team werden, maar na 1,5 jaar trainen ligt er een goede basis. In Amsterdam heeft ze op haar eerste show, met 9 maanden, een CAC behaald. Ook op de twee latere keuringen kreeg ze een U (uitmuntend).  Op deze pagina leest u meer over haar beoordelingen op tentoonstellingen.

 

 

*  Novaforesta Duplo en Eton zijn beiden gefokt door Wendy Preston, maar zijn geen directe familie van elkaar. Ze hebben verschillende bloedlijnen.

Meer verhalen en foto’s van onze Barbetten staan op Facebook.