Ouders nest 2018

Zomernest 2018

Op Pinkstermaandag 2018 is Moira gedekt door Ollie. Het was een leuke ontmoeting, waarbij zij enthousiast met elkaar kennis hebben gemaakt en een vlotte dekking volgde.
De combinatie van dit ouderpaar geeft 0% inteelt over 4 generaties en 1,5% over 5 generaties. De stamboom van het geplande nest vindt u hier.
Graag stel ik het aanstaande koppel aan u voor:

Tamino vom Staufener Slossberg (geb. 19-12-12)
Roepnaam; Ollie

Karakter & uiterlijk
Ollie is een rustige en relaxte Barbet met een haast adelijke naam. Geboren in Duitsland en volgens zijn baas Jos is Ollie de allerleukste en -liefste hond. Ollie is vriendelijk tegen iedereen. Hij kan altijd overal mee naar toe omdat hij zich geruisloos aanpast. Ollie heeft al verschillende dekkingen succesvol gedaan en in Nederland wordt dit zijn vierde (en laatste) nestje. Zijn uiterlijk is bekroond met een Nederlands Kampioenschap en een Internationaal Kampioenschap.

Uiterlijk/Gezondheid
Bruine krullende vacht met witte aftekening
Ollie is 58 cm hoog.
Heupen; HD-A
Genotype; bb, TT, Dd, SSp
Ogen; vrij van erfelijke oogziekten. (ECVO 2018/2017/2015/2014)

Ouders
Vader; Chanouk de la Colline des Violettes, Heupen; HD-A, ED 0/0 (CH)
Moeder;  Chloris Gorki Podduchowej HD-A, (PL/DE)

 

Aquatilia Avé Innocent Islay (geb. 15-2-2015)
Roepnaam; Moira

Karakter
Moira is de eerstgeborene van kennel Aquatilia. Ze is een sensitieve hond met veel energie, ze gaat huppelend en springend door het leven. Altijd vrolijk en enthousiast, maar  binnenshuis is ze rustig. Ze heeft een aanhankelijk karakter en houdt enorm van knuffelen. Haar jachtinstinct is goed ontwikkelt waarbij ze vooral graag naar veerwild speurt en deze opstoot. Het vogel- (en kat)vrij houden van de tuin beschouwt ze als een serieuze taak. Haar uiterlijk is diverse keren beoordeeld met Uitmuntend.

Uiterlijk/Gezondheid
Zwarte los krullende vacht.
Moira is 57 cm hoog.
Heupen; HD-A
Genotype; Bb, CT, DD, SS
Ogen; ECVO 2018; vrij van erfelijke oogziekten, maar met een miniem bloedvatrestje uit het embryonale stadium  (PHTVL/ 1, Niet schadelijk). In de ECVO van 2017 is 1 distichiasis haar gevonden.

Ouders
Vader; Novaforesta Duplo (UK), Heupen; HD-A
Moeder; NL Kampioen ClubWinnaar ’13 Barbedoux Braille Erudiet (NL). Heupen; HD-A

 

Van beide ouders is een DNA profiel bekend bij MydogDNA. Dit profiel geeft aan heeft dat er een goede diversiteit is van genen (115).