Een pup van Aquatilia

DSC02945

Een pup van Aquatilia, hoe gaat dat?

De eerste kennismaking met de nieuwe pup-eigenaren begint al ruim voor de geboorte. Zodra bekend is wanneer en met wie, een dekking plaats gaat vinden wordt dit op deze site en Facebook gepubliceerd. Belangstellenden kunnen dan reageren en zullen van mij een vragenlijst toegestuurd krijgen.

Na het retourneren van de vragenlijst wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek probeer ik u zo duidelijk mogelijk te informeren over het ras en specifiek de Barbet-ouders. U krijgt de gelegenheid om de honden te zien en vragen te stellen.
Bij de kennismaking zal ik u ook vragen stellen over uw thuissituatie en de wensen. Wanneer het nest geboren is, hoort u of er een pup voor u wordt gereserveerd. U krijgt nog niet te horen welke hondje het wordt, maar mogelijk wel of het een reu of teef wordt.

Vanaf vier weken bent u wekelijks welkom voor puppy-bezoek, zodat u al veel mee krijgt van de opvoeding en de zorg. Ook kan de pup al wennen aan uw geur. Rond de 6-7 weken zullen, op basis van een zo goed mogelijke match, de pups door mij verdeeld worden. U kunt dus niet zelf kiezen. Uiteraard houd ik goed rekening met uw wensen en heeft u altijd het recht om te bedanken voor het aanbod, zonder verdere verplichtingen.

In de periode tussen de 4 en de 8 weken ben ik druk met het socialiseren van de pups. Ze zullen met zoveel mogelijk ‘normale’ huishoudelijke zaken in aanraking komen. Van bezoek (kinderen, volwassenen, honden) tot en met een scala aan geluiden (stofzuiger, verkeer, vuurwerk). Uiteraard gaan ze mee naar buiten. Eerst in de eigen tuin, later ook in een buggy, het dorp in. U, als aanstaande eigenaar, zal in deze periode betrokken worden bij de opvoeding.

Wanneer de pup volledig is gevaccineerd, gechipt en DNA-geregistreerd (circa 8 weken), breekt de dag aan dat u het hondje mag komen ophalen. U krijgt een ‘opstart- pakket’ mee met onder andere de eerste voeding en een ‘Puppy-document’. Hierin staan veel praktische adviezen over de verzorging en opvoeding van uw pup. U ontvangt een verkoopcontract en (na enkele weken) een stamboom. Heeft u later nog vragen of twijfels, dan ben ik voor u bereikbaar. Via Whatsapp, de mail of de telefoon kan het meestal snel opgelost worden.

Wanneer de pup 4-5 maanden oud is, krijgt u de mogelijkheid om een vachtverzorgingsworkshop te volgen. De hond wordt dan voor de eerste keer getrimd.

Bij circa 6-7 maanden wordt een nestreünie georganiseerd. Een heerlijk moment waarop we alle pups weer kunnen zien en de bazen met elkaar kennis kunnen maken. Via de groeps-app zijn vaak al heel wat ervaringen uitgewisseld. Sommigen vinden zelfs een goed vakantie-adres bij elkaar. Ook later in het hondenleven proberen we contact te houden door middel van terugkomdagen of activiteiten.