Rasbeschrijving


De Barbet is….

1
een vriendelijke middelgrote hond,
welke 10-12  jaar oud wordt
2
een fijne familiehond maar ook geschikt
als jachthond  en hulphond.
3
is heel aanhankelijk en niet graag
alleen.

Rasbeschrijving

In Nederland is de Barbet nog weinig bekend, maar het ras kent een lange geschiedenis. Al in de 16e eeuw wordt de naam Barbet genoemd als Waterhond in Frankrijk. De Barbet, of Franse Waterhond, heeft een heel prettig, sociaal, karakter. De hond is vriendelijk naar iedereen en gaat over het algemeen goed om met andere huisdieren. Het heeft een grote intelligentie en een stabiel karakter. Deze combinatie maakt dat de hond makkelijk te trainen is, maar het gaat niet vanzelf. De eerste 2 jaar zal u veel tijd in de opvoeding moeten steken.

De Barbet houdt er van om actief bezig te zijn. Of u dit doet met een jachttraining, agility of een gehoorzaamheids-trainingen maakt niet zoveel uit. Zo lang u maar samen bezig bent met de hond. Van niets doen wordt een Barbet ongelukkig én ook vervelend. Alleen-zijn vindt de Barbet niet fijn en moet van jongs af aan geoefend en opgebouwd worden. Het ras is niet geschikt om in een kennel te houden.

De naam Barbet komt van het franse woord barbe, baard. De hond heeft een kop vol met haar en de vacht van een Barbet verhaart niet. Periodiek moet het haar geknipt worden. Wanneer u de vacht kort houdt heeft u er weinig onderhoud aan. Kiest u er voor om het haar langer te laten, weet dan dat het flink kan klitten en dat vuil er in opgesloten wordt.

De volledige rasstandaard leest u hier.