Karakter

Versie 2

De Barbet is…

1
Vriendelijk en aanhankelijk
2
Intelligent en stabiel.
3
Actief buitenshuis, rustig in huis.

Het karakter

De Barbet is een echte allemansvriend en ze zijn gewoonlijk dol op kinderen. Ze laten zich graag aaien en vertroetelen. Voor de bewaking hoeft u geen Barbet in huis te halen. Bij bezoek slaat de hond wel aan, maar bij binnenkomst wordt iedereen enthousiast begroet.

De Barbet is slim en leert snel. In de eerste twee jaar zal u consequent en met aandacht uw Barbet moeten opvoeden. Een puppycursus en vooral een pubercursus is zeer aan te raden. Karakters kunnen sterk verschillen; Zo is Distel het braafste hondje wat ik ken en Moira, haar bloedeigen dochter, was een puber waar ik mijn handen vol aan had.

Ooit zijn Barbets gefokt als allround jachthonden op veerwild. Voor dit werk is zelfstandigheid vereist, om in het veld op eigen kracht een apport te zoeken en binnen te brengen. Barbets zijn derhalve geen slaafse honden, maar hebben een zelfstandig, stabiel, karakter. Het zijn honden die willen samenwerken met hun baas. Niets doen is geen optie. Barbets die te weinig uitdaging krijgen, kunnen heel vervelend worden. Ze houden van afwisseling en uitdaging. Het keer op keer opnieuw doen van dezelfde oefening, wat helaas vaak gebruikelijk is bij hondentrainingen, zal hen doen afhaken.

Ondanks hun jachtpassie kunnen Barbets goed samen worden gehouden met andere dieren, mits dit van jongs af aan is geleerd. Diverse Aquatilia pups wonen in goede harmonie met katten en kippen.