Ouders Lapis nest


Voor het ‘Lapis’ nest hebben we een hele lieve vriendelijke stabiele reu gevonden. Hij komt uit de kennel ‘von Tiroleralpen’ van Elke Henke in Oostenrijk en woont nu bij hun dochter Annika. Armstrong heeft een geweldig karakter en een fantastische bouw. Tevens is hij van een grootte die goed bij Moira past. Begin oktober hebben Armstrong en Moira elkaar ontmoet. Ze vonden elkaar gelukkig direct leuk en er volgde een vlotte dekking.

Hieronder kunt u meer lezen over de ouders;

Armstrong von den Tiroleralpen, geboren op 26 december 2017

Karakter
Armstrong is een rustige stabiele reu die met iedereen goed overweg kan, zelfs met het konijn van de buren. Hij snapt heel goed dat hij rustig aan de lijn moet lopen als het kleine buurmeisje hem uitlaat. Hij heeft een zacht karakter, past zich snel en soepel aan, staat goed onder appèl in alle situaties. Armstrong is in Oostenrijk geboren en woont nu in Duitsland. Zowel in Duitsland als in Oostenrijk heeft hij CAC’s gehaald. In 2019 heeft hij de titels Frühjahrssieger en Europasieger behaald. Op de veldproef heeft hij 135 punten verdiend. (VAP).

Uiterlijk/Gezondheid
Sterk gekrulde bonte vacht, wit-zwart.
Armstrong is 58 cm hoog.
Heupen; HD-A/B
Elleboog; 0/0
Genotype; Bb, DD, SpSp
Ogen; ECVO sept 2021 vrij van PRA en Cataract, niet vrij van Distichiasis.

Ouders
Vader; Da Vinci de la Colline des Violettes A/A, 0/0
Moeder; Glorieuse d’Ille Romande

Aquatilia Avé Innocent Islay, geboren op 15 februari 2015
Roepnaam; Moira

Karakter
Moira een lieve sensitieve hond met veel energie, ze gaat huppelend en springend door het leven. Altijd vrolijk en enthousiast, maar  binnenshuis is ze rustig. Ze heeft een aanhankelijk karakter en houdt enorm van knuffelen. Haar jachtinstinct is goed ontwikkelt waarbij ze vooral graag naar veerwild speurt en deze opstoot. Het wild-vrij houden van de tuin beschouwt ze als een serieuze taak. Ze is dol op zwemmen. Haar uiterlijk is diverse keren beoordeeld met Uitmuntend.

Uiterlijk/Gezondheid
Zwarte los krullende vacht.
Moira is 57 cm hoog.
Heupen; HD-A
Genotype; Bb, CT, DD, SS
Ogen; ECVO aug 2021 vrij van PRA en Cataract, niet vrij van Distichiasis.
Haar DNA is gescreend bij MydogDNA

Ouders
Vader; Novaforesta Duplo (UK), Heupen; HD-A
Moeder; NL Kampioen ClubWinnaar ’13 Barbedoux Braille Erudiet (NL). Heupen; HD-A

De stamboom van het Lapis nest kunt u hier vinden. Als u de familie bekijkt ziet u dat de voorouders van de eerste vier generaties uit 7 verschillende landen komen. (!)
De combinatie heeft een lage inteelt; 4 generaties 0% inteelt bij 5 generaties 1,2%.

barbet puppies