INTERMEZZO (2018)

17 september 2018
Het Intermezzo nest is uitgevlogen. Alle pups hebben een nieuwe familie gevonden.
Het was een heerlijke tijd met deze bijzondere hondjes. Ik wens jullie een lang en gelukkig leven samen!
vlnr; boven Deira, Dubai, Dhabi, Ibn en onder Jebel, Qudra, Wadi en Dibba.

 

 

25 augustus 2018

De pups zijn nu echte mini hondjes. Met een eigen willetje. Het blauwe teefje was al ontsnapt voor ik kon afdrukken, ondanks vier paar handen die ze proberen te laten poseren.

 

 

 

14 augustus 2018

Drie weken oud en ze poseren (nog) netjes op het terras.

 

5 augustus 2018

De pups zijn twee weken oud en zijn nu (bijna) 1 kilo zwaar. Alle pups hebben hun oogjes open, sommigen loeren als een piraat door een oog. Ook de oren beginnen te werken en ik zie dat ze langzaam aan met elkaar gaan ‘spelen’. Ze bijten in elkaar en ook grom-geluiden en vrolijk geknor komt uit de werpkist. De meest favoriete persoon is mama Moira. Zodra zij in de buurt komt wordt het achttal actief. Melk ! Melk! Er komt melk aan ! Ze bewegen door de bak om zo snel mogelijk bij een goede tepel te zijn.

 

 

 

Vrijdag 20 juli was de 60e drachtdag en omdat Distel beide keren op deze dag beviel, sliep ik vannacht al bij Moira. Ze had duidelijk weeën, hijgde veel en was onrustig. Krabben, zoeken, opstaan en een ander plaatsje kiezen. In de ochtend werd het licht, zonder dat er pups geboren waren. De hele dag hield ik haar in de gaten, maar er gebeurde niets. Hoe lang kan een hond ontsluitingsweeën hebben ?

In de loop van de zaterdagavond braken de vliezen eindelijk en werd het serieus. Na wat korte persweeën werden er drie pups geboren, twee reutjes en 1 teefje.  Ze verzorgde ze instinctief. Na een pauze kwam er vier pups vlot achter elkaar; twee teefjes en twee reutjes. Prachtig! Bij de laatste worp hadden we de placenta gemist en na ruim een half uur wachten bedacht ik me dat het misschien goed was om haar even te laten plassen in de tuin. Ze leek klaar met werpen en ik hoopte dat de placenta op deze manier mee naar buiten zou komen. Moira aan de lijn en zaklamp mee. Dochterlief riep dat ik ook een doek moest meenemen, want wie weet zou er nog een pup komen. Snel griste ik die van de plank.

Nog geen 30 seconden later stond ik weer binnen,….met pup nummer 8! Een ukkepuk van 248 gram. Verrassing!

Wie foto’s wil bekijken kan het beste naar Facebook gaan.

 

Update 17 juli 2018

Moira, 7 weken drachtig, een volle buik die nog verder gaat groeien. Moira heeft het zwaar, haar buik is enorm. De taille is verdwenen en haar gewicht is met 7 kilo toegenomen. Bijna 30% er bij…het is een heleboel. Geen wonder dat ze steunt en kreunt en slaapt. Totdat ze een reiger bij de vijver ziet!.. Dan is ze plots vergeten dat ze zwanger is en stormt er op af. Het is de laatste week, het zijn de laatste dagen. Ik ben erg benieuwd naar de geboorte.

 

Woensdag 20 juni 2018

Hoera! We krijgen pups. De echo bij de dierenkliniek, liet ons een treintje aan vruchtzakjes zien met kloppende hartjes. Altijd weer een speciaal moment.
Aan Moira valt verder aan de buitenkant nog niet veel te zien, ook al is ze nu bijna op de helft van haar dracht. Ze slaapt wat meer en ze eet wat meer, als het lekker is tenminste, want mevrouw heeft wel een voorkeur voor vers vlees. We vertroetelen haar nu maar wat extra, want dat laagje vet kan ze straks goed gebruiken als de pups er zijn. Meer informatie over de ouders staat hier.

 

Een beetje ongemakkelijk op je rug, maar Moira gaat braaf op het matras liggen met haar geschoren buikje omhoog. Op deze wijze kan er een echo gemaakt worden om te zien of ze drachtig is.