Even voorstellen

Mijn naam is Karen Kaptein en ik ben eigenaar van Barbetkennel Aquatilia. Al mijn hele leven ben ik dol op honden, vooral de jachthonden spreken mij aan, vanwege het vriendelijke karakter, gecombineerd met intelligentie. In 2011 raakte ik voor het eerst bekend met de Barbet en eind 2012 werd onze pup, Distel, geboren.

We hebben genoten van haar puppy-tijd en op jonge leeftijd ben ik begonnen met jachttrainingen, waarvoor ze geknipt is. Al snel ontstond het verlangen om met haar te gaan fokken en een kennel te starten. Om mijn kennis te vergroten heb ik de diploma’s Kynologie 1 & 2 en ‘Exterieur en Beweging’ behaald, bij de Raad van Beheer. Hiermee heb ik meer inzicht gekregen in de bouw en beweging van honden. Informatie die ik goed kan gebruiken als fokker.

In februari 2015 was het zover; Distel en Duplo kregen zeven zwarte pups ; Het Avé-nest. Ik heb genoten van de drukke weken dat we de pups in huis hadden. Van dit eerste nest heb ik een teefje gehouden, die we Moira noemen.

In mei 2016 is het tweede nest geboren van Distel en Billy; Escrime, met zes  prachtige zwarte en bruine pups. Ook zij zijn allen bij hele fijne mensen terecht gekomen en het is heerlijk om te horen hoe goed het met hen gaat. Ongeveer een keer per jaar zien we elkaar weer, wanneer we afspreken voor een wandeling of een workshop.

Midden in de hittegolf van juli 2018 is het Intermezzo nest geboren. Het eerste nestje van Moira samen met vader Ollie; Acht prachtige pups.
November 2020 heeft Moira weer acht Barbichons op de wereld gezet. Het Kappa-nest, met vader Patou.