Onze damesDistel

De stammoeder van Aquatilia is Distel (bruin, meest links), geboren in november 2012. Ze is een mooie vertegenwoordigster van het ras, zowel wat uiterlijk, als wat karakter betreft. In tegenstelling tot wat haar naam Distel doet vermoeden, is ze zachtaardig en heel tolerant. Van pup af aan heb ik met Distel jachttraining gevolgd bij de KNJV, ze heeft een C-diploma behaald. Ook is ze geslaagd voor GG-A en GG-B.
Op de Clubmatch in 2013 werd ze gekozen tot beste Barbet. Ze verdiende hiermee twee titels ‘Clubkampioen 2013’ en ‘Jeugd Clubkampioen 2013’ omdat ze pas 11 maanden was. In 2015 behaalde ze haar Nederlands Kampioenschap-titel. Distel heeft twee nestjes gehad; Avé (2015) en Escrime (2016).

Moira

De officiële naam van Moira luidt  ‘Aquatilia Avé Innocent Islay’ , geboren in  februari 2015 als eerstgeborene pup van Distel en zit op de foto naast haar. Moira is een aanhankelijke, energieke en vrolijke hond. Ze is sensitief en ligt altijd in de buurt van me terwijl ze ondertussen de boel in de gaten houdt. Ze is een grote krachtige dame, verzot op fietsen, maar nog meer op knuffelen. Met haar heb ik  jachttraining en speuren gedaan. Het eerste was weinig succesvol, het speuren lag haar beter.  Ze heeft meer temperament dan haar moeder en ze laat zich het kaas niet van haar brood eten. Diverse shows hebben we bezocht en telkens een Uitmuntend  gehaald. Moira heeft drie nestje gehad; Het Intermezzo (2018), Kappa (2020) en Lapis nest (2021) en gaat nu net als haar moeder met “pensioen”.

Mokka

Aquatilia Kappa Penelopé (Mokka) is een mooi gebouwd teefje met een ongelooflijke hoeveelheid vrolijkheid. Ze is geboren op 4 november 2020 en woont bij onze dochter en schoonzoon. Ze heeft veel inzet en werklust. Apporteren kan ze al heel goed. Na een onstuimige puberfase begint het verstand nu in te dalen en wordt de jonge dame rustiger en gebalanceerder. 

 

Touie 

Op 1 december 2021 is het Lapis nest geboren waar we een teefje Tourmaline van hebben aangehouden, die wij Touie noemen. Het zal nog een hele tijd duren voor ze moeder kan worden en wellicht ook niet. We genieten enorm van een nieuwe pup in huis en zijn blij met haar als toevoeging van de roedel.

Meer foto’s van onze Barbets staan op Insta