Barbet

Waterhond

“Barbets; Les meilleurs amis du monde”

Voltaire, 1769 (” Barbets; de beste vrienden ter wereld”) 

Franse waterhonden hechten zich sterk aan hun familie. Ze zijn aanhankelijk en vinden het heerlijk om er bij te horen. Het maakt niet uit waar je naar toegaat, zolang ze maar met je mee mogen is het goed. De Barbet past zich, na een goede socialisatie, overal makkelijk aan. Hun grote intelligentie en vriendelijk karakter maakt hen geschikt voor verschillende doeleinden.

Ze zijn een echt maatje, een ideale gezinshond, maar kunnen ook functies vervullen als Reddingshond, Blindengeleidehond of Contacthond. Kijk niet vreemd op als u in het verzorgingstehuis een Barbet naast een patiënt met Alzheimer ziet. Na certificering worden ze al ingezet als ‘Aaihond’. 

De Barbet is van origine een allround jachthond. In de kop van NoordHolland is inmiddels de eerste jager met een Barbet. En steeds meer mensen ontdekken  het plezier van samenwerken in een jachttraining. Bij ORWEJA is er een hele competitie mogelijk op dit gebied. Vindt u de sportschool maar saai? Wandelen is natuurlijk ook goed voor de gezondheid en u wordt nog fitter als u met uw Barbet over de Agilitybaan rent. Dát is een echt uitje voor hen.

Kortom; De Barbet is een hond met veel actieve mogelijkheden. Alleen van nietsdoen worden ze vervelend.

Natuurlijk doe ik er goed aan om u te vertellen dat de vacht van een Barbet onderhoud nodig heeft. Naar mate deze langer wordt stijgt de verzorgingstijd exponentieel. U bent gewaarschuwd! Gelukkig doet een schaar wonderen en houdt het de vacht hanteerbaar.

Meer nadelen?
Barbetten houden wel van een geintje, zeker als ze te weinig te doen hebben kunnen ze u aardig verrassen: ‘Vieze was wordt door het hele huis verspreid.’.. ‘hé!.. plinten kunnen er ook af!’.., ‘de telefoon kan wel eens mee naar de bench, voor nader onderzoek.’
Alleen zijn vinden ze ook matig, een extra aandachtspunt in de opvoeding, want elke hond moet wel eens alleen zijn.
Haren zult u niet veel vinden in uw huis, maar het halve strand gaat wel mee terug in de lange vacht, na een wandeling langs de kust. De waterblazer is dan een handig hulpmiddel.

Zoals bij de aanschaf van elk hondenras doet u er goed aan om uw beslissing goed te overdenken. Een Barbet heeft veel aandacht nodig en een pup opvoeden is een dagtaak. Met deze website probeer ik een duidelijk beeld van de Barbet te geven. Natuurlijk is mijn verhaal roze gekleurd. Ik ben dan ook helemaal weg van de Barbet. Laat dit u niet weerhouden om kritische vragen te stellen, ik sta u graag te woord.

Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond Franse Waterhond

Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet Barbet